Als ik ongeveer weet wat u wilt maak ik een ontwerp met een bijbehorende offerte. Zo weten we samen precies hoe het gaat worden en wat de kosten zijn. Ontwerpen kunnen afhankelijk van de opdracht bestaan uit een schets, een digitale beeldbewerking, een 3D weergave of een keuze uit stalen. Aan de voorbeelden hieronder kunt u zien hoe zulke ontwerpen er uit zien en hoe mijn offertes zijn opgebouwd.


Schilderij Muurdecoratie Muurdoek Behang Themakamer

Conny wilde graag een raam waar geen raam was. Dan kon ze erdoor uitkijken op het naastgelegen park, in de verte zou ze het Erasmus medisch centrum zien en haar hondje zou in de vensterbank kunnen zitten.

Een trompe-l'oeil op doek leek ons de beste oplossing. Ik maakte foto's van haar hondje, de andere ramen en het gewenste uitzicht, om ze te combineren in het ontwerp. Conny keurde het ontwerp en de offerte goed, ik ging aan de slag en zie hier het resultaat!


De offerte:Prijs
Doek 150x200cm, opgespannen150
Fotografie50
Schildering a 350€/m21050
Totaal ex. BTW €1250
Schilderij Conny in de kamer
Schilderij Conny ontwerp
Ontwerp
Schilderij Conny resultaat
Resultaat

Freek wilde meer sfeer in zijn huis en we bladerden door mijn stalen, op zoek naar een subtiele decoratie. Hij koos twee stalen waar het qua structuur ongeveer tussenin moest zitten, maar dan in kleuren die we met een kleurwaaier uitkozen.

Het was in dit geval niet nodig om een ontwerp uit te werken. Ik bracht de muurdecoratie uiteraard bij hem thuis aan, zodat hij kon meekijken en desgewenst bijsturen. Om geld te sparen deed Freek de latex voorbehandeling zelf.


De offerte:Prijs
Zelf latexen, emmer latex25
Stuctechniek a 50€/m2550
Totaal ex. BTW €575
Stuctechniek
Gekozen stalen
Gekozen stalen
Stuctechniek detail
Detail van de stuctechniek

Martin wilde zijn vrouw verrassen met het uitzicht op hun geliefde camping in Zwitserland. Een muurschildering zou het beste medium zijn om het gevoel te geven dat je op die camping bent, maar dan zou je het bij een verhuizing achterlaten.

Daarom werd het een muurdoek, een canvas zonder lijst dat op de muur is geplakt en ter zijner tijd kan worden losgemaakt en opgerold. Het uitgangspunt was een foto die Martin van de camping maakte, waaraan we in overleg een tafreel op de voorgrond toevoegden.


De offerte:Prijs
Doek 200x230cm, geplakt230
Schildering a 140€/m2664
Vernis46
Totaal ex. BTW €920
Muurdoek Martin
Muuroek Martin foto
Vakantiefoto
Muuroek Martin Proost
Proosten op het resultaat

Een architect zocht een kleurrijke invulling voor een gemeenschappelijke ruimte in een dagverblijf voor gehandicapten. Als uitgangspunt voor het ontwerp koos hij een mozaïek dat de bewoners zelf voor het gebouw hebben gemaakt. Daarvan maakte ik het ontwerp hiernaast.

Voor deze situatie was geprint vinyl behang de beste oplossing. Ik maakte een proefprint die de architect kon overleggen met de beheerder, waarna een behanger het werk aanbracht.


De offerte:Prijs
Ontwerp en overleg250
Print op vinyl a 80€/m2960
Schilderwerk kozijnen250
Behanger100
Steiger100
Totaal ex. BTW €1660
Behang ontwerp
Behang ontwerp
Behang aanbrengen
Aanbrengen van het behang
Behang resultaat
Resultaat

Hans en Marja bieden unieke sferen in hun hotel, gezamenlijk hebben we een groot aantal themakamers vormgegeven in Hotel de Plataan. Als we voor een kamer een aantal leuke ideeën hebben maak ik een driedimensionale tekening waar we samen doorheen lopen. Zo kunnen we precies zien hoe het gaat worden en de aannemer gebruikt mijn 3D maattekeningen voor de verbouwing.

Aan een 3D ontwerp zijn kosten verbonden, maar voor grote projecten is het een ideale manier om het ontwerp te detailleren en evalueren. Alles wordt er in meegenomen, van de stoffering tot de speciaal gemaakte houten vloer en van sponstechnieken tot muurschilderingen.


De offerte:Prijs
3D ontwerp400
Houten vloertegels a 110€/m22750
Steentjes a 25€/m2750
Sponstechniek a 25€/m2700
Stuctechniek watervast a 70€/m21050
Trompe-l´oeil a 200€/m2300
Blaadjes a 50€/m2150
Planken op deur a 100€/m2150
20% korting (vanaf 50m2)-1260
Totaal ex. BTW €5040
Themakamer ontwerp
Themakamer ontwerp
Themakamer ontwerp
Themakamer
Handgeschilderde tegels
Themakamer
Muurtje met TV achter luiken